top of page

Powderbrows

Elke vrouw wil er goed uitzien op ieder moment van de dag. Semi-permanente make up voegt een definitie en blijvende schoonheid aan het uiterlijk toe.

Powderbrows is een semi-permanente make-up techniek. Wij creëren het effect van een wenkbrauw die met poeder werd ingekleurd. 

- Blijft gemiddeld 12 - 24 maanden mooi
- Geschikt voor ieder huidtype
- Geschikt voor iedere leeftijd vanaf 18 jaar

Wil je meer weten wat dit behandeling behoudt? Lees verder onder de foto!

Permanente wenkbrauw make-up

Powderbrows, een soort van semi-permanente make-up, ook wel bekend als micropigmentatie of cosmetisch tatoeëren, bestaat uit het plaatsen van natuurlijke pigmenten (kleur) onder de bovenste lagen van de huid met behulp van een kleine naald. Semi-permanente  make-up is vergelijkbaar met tatoeëren, maar is veel minder intensief en verschilt in de types van de gebruikte kleur en heeft een veel subtielere aanpak dan het tatoeëren.

Als je weinig of geen wenkbrauwhaar hebt, zal je versteld staan ​​van de verandering die permanente make-up in het uiterlijk kan maken. Als je wenkbrauwen dunne en/of een onregelmatige haargroei hebben wordt dit met semi-permanente  make-up gecorrigeerd. Er ontstaat een mooie  en gelijkmatige wenkbrauwlijn.

Als je een actief persoon bent die houdt van zwemmen, hardlopen of andere sportieve activiteiten, kan semi-permanente  make-up voor jou een ideale oplossing zijn.

Samen doorlopen we de mogelijkheden en kijken we wat het beste bij jou past. Haarkleur en stijl kunnen veranderen maar de vorm van het gezicht, haarlijn en de relatieve nabijheid van de gelaatstrekken zijn ingesteld voor het leven.

Emi zal jouw gelaatstrekken nader onderzoeken; waaronder de afstand tussen de ogen, de grootte van het voorhoofd en de algemene vorm en de hoogte en breedte van elk gezicht. Al deze factoren worden zorgvuldig beoordeeld en overwogen bij het bepalen van de juiste vorm en plaatsing van de semi-permanente wenkbrauwen.

De huid wordt voor de behandeling ontsmet, en de gebruikte naalden zijn natuurlijk nieuw en steriel. 

Daarna wordt de vorm eerst getekend zodat u een duidelijk beeld krijgt. Er bestaan verschillende kleuren (van licht tot donker), de kleur wordt altijd aangepast aan de haar en huidskleur. Vervolgens gaan wij aan de slag met betrouwbaar en professioneel apparatuur, de powderbrows worden machinaal gezet. De hairstrokes / poederachtige pixels worden aangebracht met een zeer fijn naaldje en speciale inkt. Semi-permanente make-up wenkbrauwen is een zeer kleine ingreep. 
Sterilisatie en hygiëne zijn van groot belang voor, tijdens en na onze behandeling. 

Voorzorg:

- 24 uur op voorhand geen energydrinks, alcohol of drugs. Je behandeling kan niet doorgaan (indien onder invloed van drugs of alcohol) en je krijgt geen terugbetaling als je je hier niet aan houdt. Je zal overmatig bloeden waardoor de behandeling geen effect heeft.

- De behandeling wordt niet uitgevoerd als je onder invloed bent van alcohol of drugs
- Geen pijnstillers nemen voor de behandeling, dit kan je bloed verdunnen.
- Geen verdovende crème smeren, deze crème verandert de huidstructuur en beïnvloedt het effect / resultaat van de behandeling
- Zorg ervoor dat je voor de behandeling gegeten hebt

Nazorg:

Verzorging na afloop is belangrijk

- 7 dagen lang mag er geen water op de wenkbrauwen komen

- Nooit krabben aan de losse velletjes

- 1 week lang geen make-up op de wenkbrauwen aanbrengen

- Vermijd de zon, sauna en zonnebank voor het beste resultaat.


Na enkele dagen kunnen er wat kleine korstjes ontstaan, deze vallen er na vijf tot zeven dagen vanzelf af. Pas dan is te zien in welke mate het pigment heeft gepakt. Dit verschilt per persoon en om die reden wordt er een nabehandeling ingepland na zes weken.


De wenkbrauwen blijven gemiddeld een jaar mooi. Dit is afhankelijk van uw huidtype en levensstijl, UV-straling, botox en huidverzorging (zoals peelings) laten de kleur vervagen. Het is verstandig om tijdens het zonnen een factor van 30 of hoger te gebruiken. Daarnaast is het aan te raden na acht tot twaalf maanden terug te komen voor een opfrisbehandeling. De pigmentatie zal namelijk na 1 tot 4 jaar vervagen.

Een bijwerking of colour boost is de term die wordt gebruikt bij een opfrisbehandeling. Houd er rekening mee dat je ieder jaar (of maximum 1,5 jaar) een opfrisbehandeling nodig hebt.
Als u nog erg twijfelt of permanente make-up iets voor jou is? Wilt je ons eerst beter leren kennen alvorens een afspraak te maken? Je kan altijd langskomen voor een een intake-gesprek.

Wanneer is het niet mogelijk om powderbrows behandeling te laten doen?

- als je zwanger bent

- bij gebruik van bepaalde medicatie (antibiotica, antistolling)

- psoriasis aan het gezicht

- onder invloed van alcohol of drugs

DEEPLINER

(Ook infralash genoemd)

Deepliner is een semi-permanente make-up techniek die wordt toegepast met een machinale nanonaald. Er wordt een zwart lijntje gezet tussen de wimperharen om de wimpers voller te laten lijken en de ogen meer te laten spreken. Het pigment kan tot 5 jaar blijven zitten, maar om een mooi resultaat te behouden kom je maximum binnen twee jaar terug voor een bijwerking. 

 

HOE KAN JE JE ZELF VOORBEREIDEN OP JE DEEPLINER BEHANDELING:

Aankomen ZONDER oogmake-up of plakwimpers!

Wimperextensions een week voor de deepliner behandeling llaten verwijderen

Stop met Nanolash en elk ander wimperserum voor minimaal 4 weken van tevoren (de reden is dat dit soort serums stimulerende middelen zijn. Het maakt uw oogleden te kwetsbaar en vasculair voor een cosmetische tatoeage. Als gevolg hiervan zullen uw oogleden gaan bloeden en blauwe plekken krijgen. Nadat uw deepliner-procedure is voltooid, moet u 4 weken wachten om uw serumgebruik opnieuw te starten.)

Minimaal een week ervoor geen wimpers verven, liften, permanenten of krullen.

Als u contactlenzen draagt, draag deze dan niet op uw afspraak en draag ze niet tot minimaal 24 uur nadat de procedure is voltooid.

 

Train niet 24 uur voor de ingreep.

 

GEEN alcohol of cafeïne 24 uur voor de procedure (Ja, er zit cafeïne in cafeïnevrije koffie en thee!).

Vermijd zon en zonnebank op uw gezicht twee weken voorafgaand aan de procedure.

Neem geen aspirine, niacine, vitamine E of Advil/Ibuprofen 24 uur voor de procedure in.

Vermijd visolie, prenatale vitamines, voedingsshakes (Shakeology, enz.), “Haar, huid, nagel”-supplementen twee weken voorafgaand aan de procedure.

Stop met Retin-A, chemische peelings en laserpeelings, microdermabrasies, alfahydroxyzuur (AHA) en elke chemische exfoliant of “verhelderende” huidverzorging ten minste 6 weken van tevoren (zodra uw eyeliner volledig is genezen, moet u uw tatoeagegebied bedekken met VASELINE aan het gebruik van deze producten om voortijdige verkleuring te voorkomen).

Het wordt aanbevolen om een week voor de procedure te beginnen met het innemen van Arnica (homeopatische geneeskunde: bevordering van de doorbloeding van spieren, gewrichten en de huid) en/of bromelaïne( een sterke antioxidant en is vooral ontstekingswerend waardoor pijn minder kans krijgt).

Let op: u zult tijdens uw menstruatiecyclus gevoeliger zijn.

Genezing

Dag 1-3: de kleur is donker, de ogen kunnen de eerste uren wat gezwollen zijn 

(bij extreem gevoelige ogen kan dit 2-3 dagen duren)

Dag 4-10: mogelijk korstjes

Dag 11-29: geen kleur te zien

Dag 30-50: de kleur en vorm worden terug beter zichtbaar

 

Nazorg

Tot drie dagen:

  • Niet aan de ogen komen

  • Geen contact met water

  • Niet intensief sporten

  • Geen oogocrème / wimperserum

 

Tot een week

  • Geen oogmake-up

  • Niet zwemmen / sauna

 

Tot twee weken

  • Geen zon / zonnebank

  • Geen gezichtsbehandelingen

 

Vanaf twee weken

  • Gebruik een zonnebril tegen UV-straling

 

Kan dit samen met wimperextensions of wimperfiller?

Wimperextensions dienen een week op voorhand verwijderd te worden, deze kunnen weer geplaatst worden vanaf 2 weken na de behandeling. Wij raden aan om deze pas vanaf 2 weken na de bijwerking te laten plaatsen. 

 

Wimperfiller kan een week voor of een week na de deepliner uitgevoerd worden.

bottom of page